Pécel, Lázár Vilmos u. 8
+36 (30) 411 6496

Új TVMI

Új TVMI

Új tűzvédelmi műszaki irányelvek (TVMI) jelentek meg !

 

2016.07.15-vel két új tűzvédelmi műszaki irányelv jelent meg „Felülvizsgálat és karbantartás”, valamint az „Építményszerkezetek tűzvédelmi jellemzői” megnevezéssel.

A felülvizsgálatra, karbantartásra vonatkozó , az OTSZ előírásainak betartását segítendő TVMI-t a tűzvédelmi szakemberek már nagyon várták, hisz ez az irányelv részletesen tartalmazza, valamint összefoglalja az üzemeltetői ellenőrzésekkel, felülvizsgálatokkal illetve a karbantartásokkal kapcsolatos teendőket, feladatokat.

Letölthető innen

Az „Építményszerkezetek tűzvédelmi jellemzői” elnevezésű irányelv általánosságban, majd szerkezetfajtára lebontva ismerteti a tűzvédelmi osztály, valamint a tűzállósági teljesítmény meghatározásának módját. Felsorolja a témakörhöz kapcsolódó vizsgálati, kiterjesztési, értékelési, tartószerkezeti, illetve termékszabványokat, európai értékelési dokumentumokat (EAD-ok) és az európai műszaki engedélyek kidolgozására vonatkozó útmutatókat (ETAG-ok). Az útmutató kitér még az alacsony energiaigényű épületek kialakításának kritikus szerkezeti kérdéseire, valamint a járulékos tűzállóságot biztosító megoldásokra (tűzvédelmi bevonatokra, burkolatokra).

Letölthető innen

A jövőben várható még „A kiürítés” elnevezésű irányelv bővítése, valamint a további fejezeteket kap a „Felülvizsgálat és karbantartás” kérdéseit taglaló útmutató.is.

 

Vélemény, hozzászólás?