+36 (70) 619 2257 iroda@tuzoltoextra.hu

MÓDOSULT A BEÉPÍTETT TŰZOLTÓ BERENDEZÉSEK TŰZVÉDELMI MŰSZAKI IRÁNYELVE

A „Beépített tűzoltó berendezések tervezése, telepítése” című Tűzvédelmi Műszaki Irányelv módosítása meg is jelent. A bővített változat a beépített tűzterjedésgátló-berendezések kialakítására vonatkozó műszaki megoldásokat tartalmazza.

A Tűzvédelmi Műszaki Bizottság döntése alapján egy szakemberekből álló munkacsoport dolgozta ki a 2015. március 30-án megjelent irányelv kiegészítését, amelyet a tűzvédelmi szakma által már nagyon várt. Az irányelvben rögzítették, hogy milyen általános és speciális feltételekkel, megoldásokkal lehet beépített tűzoltó berendezéssel a tűz terjedését gátolni. A beépített rendszer a tűzszakaszok határán lévő térelválasztó szerkezet védelmét szolgálja. Jelenleg az oltóberendezések közül a sprinkler és a vízköddel oltó berendezés alkalmazható erre a feladatra.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírása alapján a tűzterjedés elleni védelemre szolgáló beépített tűzterjedésgátló berendezés alkalmasságát valós méretű tűzzel elvégzett teszttel kell igazolni. Az irányelv a tűzteszttel kapcsolatos feltételeket is tartalmazza nem teherhordó falak, nyílászárók, konvejor rendszerek záró elemeinek védelme, valamint a homlokzati tűzterjedésgátlás esetén.

Bár a tűzterjedésgátló-berendezések kialakítását tartalmazó tűzvédelmi műszaki irányelv megjelent, a Tűzvédelmi Műszaki Bizottság munkacsoportjai tovább dolgoznak: készül az építményszerkezetek tűzvédelmi jellemzőivel foglalkozó irányelv, valamint folyamatban van a tűzvédelmi eszközök, berendezések ellenőrzéséről, karbantartásáról szóló irányelv kidolgozása is.

Beépített tűzoltó berendezések tervezése, telepítése TVMI

forrás: Katasztrófavédelem

Igénybe venné tűzvédelmi szolgáltatásainkat?

H-2119 Pécel, Lázár Vilmos utca 8/b

Munkavédelem

  • A Munkavédelmi Szabályzat
  • Kockázatértékelés elkészítése
  • Oktatás
  • Egyéni védőeszköz juttatási rend meghatározása és elkészítése