Pécel, Lázár Vilmos u. 8
+36 (30) 411 6496

MILYEN TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉK KELL A GÉPJÁRMŰVEKBE?

MILYEN TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉK KELL A GÉPJÁRMŰVEKBE?

 

A tűzvédelem fontossága a gépjárműveknél se elhanyagolható. Cikkünk első részében a különböző járműveken elhelyezendő tűzoltó készülékekről írunk.

A 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendeletben meghatározottak alapján:

 

 1. Tehergépkocsin, mezőgazdasági vontatón és lassú járművön, továbbá a tehergépkocsiból és pótkocsiból, valamint nyerges vontatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvényen, amelynek megengedett legnagyobb össztömege

 

a) meghaladja a 3500 kg-ot, de legfeljebb 12 000 kg 1 db legalább 6 kg-os
b) meghaladja a 12 000 kg-ot 1 db legalább 12 kg-os vagy 2 db legalább 6 kg-os

A, B és C tűzosztályú *  tüzek oltására alkalmas, szabványos  por oltóanyagú hordozható, porral oltó tűzoltó készüléket kell készenlétben tartani a járműtűz eloltására.

2. Az autóbuszon a járműtűz eloltására

 

a) 30 személy befogadóképességig 1 db legalább 3 kg-os,
b) 31-100 személy befogadóképesség között 1 db legalább 6 kg-os,
c) 100 személy befogadóképesség felett 1 db legalább 12 kg-os vagy 2 db legalább 6 kg-os

 

A, B és C tűzosztályú *  tüzek oltására alkalmas, szabványos * , por oltóanyagú hordozható, porral oltó tűzoltó készüléket kell készenlétben tartani.

Az (1)-(2) bekezdésekben meghatározott tűzoltó készülékek más oltóanyagú, de legalább azonos oltási teljesítményű hordozható tűzoltó készülékkel helyettesíthetők.

A veszélyes anyagot szállító járművön a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó jogszabályban előírtaknak megfelelő, de legalább az (1) bekezdés szerinti tűzoltó készüléket kell készenlétben tartani.

A porral oltó tűzoltó készüléket függőlegesen vagy a függőlegestől legfeljebb 15 fokos szöggel eltérő helyzetben kell a járművön készenlétben tartani.

És ha már van tűzoltó készülékünk, ne felejtsük el évente ellenőriztetni!

Cégünk segít az Ön számára legmegfelelőbb tűzoltó készülék beszerzésében, a már meglévő hitelesítésében, karbantartásában.

Forduljon hozzánk bizalommal és kérje ajánlatunkat!

Vélemény, hozzászólás?