Pécel, Lázár Vilmos u. 8
+36 (30) 411 6496

A tűzgátló nyílászárók az építmény helyiségei közötti közlekedés alapvető elemei, melyek egy esetleges tűzesetnél a tűz-, füst-, és egyéb mérgező égéstermékek terjedését hivatottak meggátolni. A tűzgátló ajtó felülvizsgálata, karbantartása ezért is egy fontos feladat a tűzvédelem szempontjából.

Alap kritérium tűzvédelmi szempontból a tűzgátló ajtóknál

tűzgátló ajtó elemei

hogy az ajtók csukott állapotban legyenek, illetve automatikusan csukódjanak. Egy esetleges tűz alkalmával, ha az ajtó nem tudja megfelelően ellátni funkcióját, a tűz továbbterjedhet, ami jelentősebb anyagi kárt, estlegesen személyi sérülést eredményezhet.

Tűzszakasz-határ jelzésetűzszakasz-határ jelző tábla

A tűzszakaszhatáron lévő tűzgátló ajtókat „Tűzszakaszhatár! Az ajtó önműködő csukódását biztosítani kell.” felirattal vagy jelzéssel kell ellátni, tartós, jól észlelhető és olvasható méretű kivitelben.

A tűzgátló ajtókat az 54/2014 (XII.5) BM rendelet Országos Tűzvédelmi szabályzat (röviden: OTSZ) előírása alapján az üzemeltetőnek havonta kell ellenőriznie, a felülvizsgálatot illetve karbantartást (érvényes tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvánnyal rendelkező személy által!) 6 havonta kell elvégeztetni.

tűzgátló ajtóA rendszeres felülvizsgálat és karbantartás elengedhetetlen

Amennyiben a létesítmény területén van tűzgátló ajtó és az üzemeltető nem végezteti el az előírt felülvizsgálatot vagy karbantartást a Katasztrófavédelmi Kirendeltség bírságot szabhat ki, melynek mértékéről a 259/2011. (XII. 7.) rendelkezik. (a tűzgátló ajtók darabszámának függvényében kerül megállapításra.)

Cégünk mind a felülvizsgálatban, mind a karbantartásban készséggel áll rendelkezésére! Az ellenőrzésekről jegyzőkönyvet készítünk, melyben tájékoztatást adunk a tapasztalt hiányosságokról és az elvégzendő feladatokról.

Cégünk ezen felülvizsgálatok elvégzését teljes körűen vállalja,

a szükséges jegyzőkönyvet kiállítja.

Ajánlatot kérek