+36 (70) 619 2257 iroda@tuzoltoextra.hu

KIGYULLADT A TESTNEVELÉSI EGYETEM SPORTCSARNOKA!

A Testnevelési Egyetem sportcsarnokánál a tűzoltók a lánggal égést megszüntették. Öt vízsugárral és további egy, emelőre szerelt vízsugárral még mindig harminc tűzoltó dolgozik a helyszínen.

Hajnali öt órakor kigyulladt a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka a XII. kerületben, az Alkotás utcában. A 3000 négyzetméter alapterületű sportlétesítményről a tűz átterjedt a mellette álló irodaépületre is. Tizenhat vízsugárral, tíz gépjárművel és négy magasból mentő szerrel, azaz létrás tűzoltó gépjárművel hetvenkét tűzoltó dolgozott a helyszínen. A csarnok teteje beomlott, az épület menthetetlené vált. A tartószerkezet nélkül maradt épület egyik vasbeton oldalfala is veszélyessé vált, tíz méter hosszan ki is dőlt. A létesítmény többi épülete nem károsodott.

A tűzoltók munkáját a Zuglói Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Budavár-Rózsadomb Önkéntes Tűzoltó Egyesületek is segítik.

Légi felvétel – a leégett Testnevelési Egyetem Sportcsarnokáról

Az irodaépületben a tüzet sikerült megfékezni. A ház homlokfala károsodott, illetve a kitört ablakokon keresztül több helyiség füsttel, korommal szennyeződött, de az egységeknek sikerült megakadályozni, hogy a tűz elterjedjen az épületen belül.

Személyi sérülés nem történt.

H-2119 Pécel, Lázár Vilmos utca 8/b

Munkavédelem

  • A Munkavédelmi Szabályzat
  • Kockázatértékelés elkészítése
  • Oktatás
  • Egyéni védőeszköz juttatási rend meghatározása és elkészítése